Foreningen Ordkraft

Billede tilknyt til nyheden om

Kulturen står på bussen - mød spektakulære overraskelser på din rejse den 23. september

07. 09. 2023

Aalborgs nye plusbusser sættes første gang i drift lørdag d. 23. september. Sammen med en vifte af kulturaktører, står Ordkraft bag særoplevelser til dig, der skal med pluslinjerne på indvielsesdagen

Vi tænker ikke over det. Men mange af vore kulturoplevelser starter ofte med bussen.

Det er busserne, der kører os -  til teateret, koncerter, biografen, store stadionbegivenheder og dem, der foregår i byens fortættede rum. Det er også med bussen som ramme, at mange af os har rent personlige oplevelser med kulturen. Enten på bogform, på skærme eller som de lytteoplevelser, vi tager i ørerne. 

I Ordkraft, der som ord- og litteraturfestival, nyder godt af dette almene transportmiddel, synes vi, det er på tide, at vi hylder busserne. Ikke mindst i anledning af, at Aalborg nu får en hel ny stime af plusbusser, der gør det nemmere at komme fra A til B - og opleve kulturen, byen og hinanden. 

På indvielsesdagen - d. 23. september - har Ordkraft derfor arrangeret en række særlige events og happenings med lokale kulturudøvere, som du kan møde på stoppesteder og på vej i busser.
 

Ordkraft præsenterer ...


I tidsrummet kl. 12-15 kan du møde:

  • Den aalborgensiske digter, Claus Nivaa, der læser højt fra sine fodbolddigte fra samlingen ”Måltid”. Forvent poetry slam, haiku, prosadigte, sonetter og meget mere, der videregiver de nederlag og sejre, der følger med verdens største holdsport.

    Med sig har han den unge lokale trompetist, Erik Lunde Michaelsen (fra bandet Cort Lunde), der lægger lyd på digtoplæsningen i sin helt egen finurlige improviserende stil.

  • Den lokale forfatter Britt Nørbak, der netop har udgivet krimien ”Missionen”. Bogen foregår i  Aalborg, i et lukket kvindefængsel - og du kan i Britts selskab se frem til oplevelser fulde af suspense og drama, for hun er en sand mester i at bestige spændingskurver 

  • Endelig, så har selv Star Wars-karakterer også behov for at rejse strækninger der måles i mindre end lysår. Og så tager de selvfølgelig bussen. 501st Legion Danish Garrison kommer og overrasker børn og voksne i deres flotte Star Wars kostumer.

Ud over disse spektakulære begivenheder, så kan du også tage med Folkeuniversitetet på "busvandring" og få en gennemgang af Aalborgs historiske udvikling - mens du nyder udsigten fra bussædet.

Måske kan du herfra også spotte Det Flyvende Kuffertcirkus - der dukker op overalt i byen til fornøjelse for alle der elsker gøjl og ballade. 

I samtlige af de ovenstående tilfælde  kender - selv vi - ikke tid og sted på de enkelte optrædender. Der er tale om en organisk, interimistisk proces. Så i ånden for ægte kulturoplevelser: Læn dig blot tilbage og lad dig overraske.


Mere plus: