Foreningen Ordkraft

Billede tilknyt til nyheden om

Mød en frivillig: Tilde Nielsen

14. 10. 2024

Mød en af de frivillige på Ordkraft, Tilde Nielsen, som til dagligt læser på Engelsk Uddannelsen på Aalborg Universitet. Hun har i mange år været meget interesseret i bøger, og ville i år gerne være med til at dele ud af interessen ved at være frivillig på Ordkraft i 2025.

Hvorfor er du frivillig ved Ordkraft 2025?
Jeg er frivillig på Ordkraft 2025, fordi mit interessefelt ikke kun dækker over bøger og litteratur, men også at sprede budskabet om, hvor fede de ting er! Efter at have hørt om Ordkraft forskellige steder, ville jeg gerne prøve kræfter med festivalen og være frivillig. Jeg skal derfor være med til en del af det kommunikative arbejde bag festivalen, men også fysisk til Ordkraft i forbindelse med andre ting. Jeg kan kun anbefale andre at være frivillig til Ordkraft, da man får mulighed for at hjælpe til der, hvor man kan, og gøre en indsats for at alle får en god festival.

Bøger som interessefelt 
Den første bog, som tog mig med ind i fantasiens verden, var Lene Kaaberbøls ”Skammerens Datter”, der blev starten på min litterære rejse. Jeg faldt pladask, og blev kun mere og mere interesseret i læsning og indblikket i andre personers syn på den rigtige verden eller en opdigtet en. Jeg læser både engelsk og dansk litteratur, og to af mine favoritforfattere er Fredrik Backman og Leigh Bardugo, som begge inddrager læseren i fantastiske universer eller virkeligheder, som på mange måder ligner vores egen.

Hvad glæder du dig mest til ved Ordkraft?
Det, jeg glæder mig mest til ved Ordkraft 2025, er, at møde alle de besøgende, der kommer til festivalen og have en masse snakke om både bøger, forfattere og deres oplevelser til festivalen. Derudover glæder jeg mig meget til at høre en masse forfattere snakke om deres bøger og generelt opleve atmosfæren til Ordkraft.

Hvilke bøger er du optaget af lige nu? 
For lidt tid siden læste jeg ”Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow” af Gabrielle Zevin, der simpelthen tog mig ved storm. Zevin drager læseren ind i et vennepars historie fra de er børn til voksne fyldt med gaming, venskab og starten på deres fælles fremtid indenfor spilleverdenen. Den er smuk og barsk, og jeg har ikke kunne lade være med at tænke på den lige siden.

 

Vil du også være frivillig? Så send os en mail på ordkraft@aalborg.dk