Foreningen Ordkraft

Katrine Engberg sidder på et hotel i Thy.
Foto: Charlotte Ostertag

Ordkraft-podcast: Katrine Engbergs strittende forhold til landsdelen

14. 04. 2023

Da Katrine Engberg skrev sin seneste kriminalroman - ”Det brændende Blad” var det i flere henseender med udgangspunkt i sin egen families historie. En historie, der indebærer flugt og fortielse.

Ordkraft er mere end en årlig festival; det er også en nysgerrig podcast, med fokus på de litterære stemmer og historier, der beriger vores liv og rammer os i den verden, vi lever i.

Dyk ned i et univers af ord og skrift og lyt til samtaler, der udforsker det, der gemmer sig mellem linjerne.

Slægtshistorie, respekt og den lokale forankring

I første afsnit kan du møde krimiforfatter Katrine Engberg, der - på et hotel i Thy - i pausen mellem foredrag skriver på næste bog i serien om efterforskeren Liv Jensen, der netop foregår i Thy.

Da Katrine Engberg skrev sin seneste kriminalroman - ”Det brændende blad” - var det i flere henseender med udgangspunkt i sin egen families historie. En historie, der indebærer flugt og fortielse.

Det var meget følsomt og krævede nøje overvejelser om, hvor meget hun skulle bruge fra den reelle historie for fortsat at vise slægtens eftermæle respekt.

I podcasten fortæller hun også om sit eget forhold til Thy, som er lige så fyldt med blandede følelser, som bogens hovedpersons, efterforsker Liv Jensen.

Lyt med lige her og nu!

Hent podcasten, hvor du plejer at hente dine podcasts - eller lige her.

Podcasten Ordkraft udgives af foreningen bag ord- og litteraturfestivalen Ordkraft og er produceret af Charlotte Ostertag, Ostertag - Podcast & Kommunikation.