Foreningen Ordkraft

Billede tilknyt til nyheden om

Ordkraft Skriveskole - nu kan du indsende din ansøgning!

30. 05. 2024

Drømmer du om at blive forfatter? Og vil du gerne blive bedre til at skrive? Så læs med her – nu er der åben for optagelse af nye elever på Ordkraft Skriveskole i Aalborg. Ansøgningsfrist er 20. juni 2024.

Ordkraft Skriveskole er en selvstændig udløber af Ordkraft Ord- og Litteraturfestival. Den er for alle, og du behøver ikke at have skrevet i mange år eller flere hundrede sider, for at kunne ansøge. Det er ikke det, der betyder noget – kun at du er klar til at blive udfordret i din måde skrive på og lære nyt.

Det nye hold elever begynder i slutningen af august 2024 og afslutter deres forløb i forbindelse med Ordkraft Ord- og Litteraturfestival i april 2025. Ordkraft Skriveskole mødes hver anden torsdag kl. 16.30 – 19.00, og som elev skal du regne med i gennemsnit at bruge 45 minutter om dagen på at skrive. Undervisningen varetages af lokale forfattere og skriveundervisere, der alle arbejder med skriften til daglig.  

Du vil komme ud for en masse sjove skriveøvelser, og du vil lære at give og modtage konstruktiv feedback – alt det der gør, at du langsomt vil blive bedre til at skrive.

Ordkraft Skriveskole afsluttes med, at eleverne selv laver en præsentation af deres tekster i det format de ønsker. Det er vigtigt for Skriveskolen, at elevernes tekster ikke blot forbliver et internt anliggende, men at de kommer ud, så folk kan læse dem. Det er i sidste ende derfor, vi skriver.   

Undervisningsformen er fri, og alt er muligt – dog er skolen mere inspireret af art writing-traditionen end den mere akademiske creative writing-tilgang. Derfor er det også vigtigt for os, at eleverne i høj grad er med til selv at forme det forløb de gennemgår. Frihed er skolens yndlingsord!

Hvad skal jeg gøre for at ansøge? For at søge om optagelse skal du sende ca. 2 A4-sider af egne tekster og ca. en ½ A4-side om dig selv og din skrivning. Du må gerne sende uddrag af flere tekster, hvis du synes, at det bedst viser, hvordan du skriver. Ansøgningen skal sendes til Jørgen Dissing Nørgaard på jorgen.dissing@aalborg.dk senest 20. juni 2024.

Efter denne frist vil en redaktionsgruppe læse alle ansøgninger igennem og udvælge 10 elever til holdet. Alle får svar hurtigst muligt. Og så er det gratis!

Med håb om mange givtige stunder sammen.

Kærlig hilsen
Underviserne på Ordkraft Skriveskole Aalborg