Foreningen Ordkraft

Andrea Hejlskov
Foto: Andreas Houmann

Tre forfattere vi gerne vil opleve på Ordkraft

22. 03. 2022

To aalborgensiske studerende har sat årets festivalprogram under lup og guider her til tre forfatteroptrædener, som de glæder sig særligt til at opleve på Ordkraft.

Af Liane Gjerlev Eriksen & og Anna Theresia Nielsen, danskstuderende på AAU 

Med så mange dygtige og spændende forfattere samlet på ét sted, er det svært at skulle vælge til og fra, når man så gerne vil opleve det hele. Men vi har alligevel forsøgt, og vi vil her fortælle lidt om tre forfattere, der gæster Ordkraft Ord- og Litteraturfestival, som vi er ser meget frem til - og hvorfor lige disse tre har fanget vores opmærksomhed.

 

Andrea Hejlskov

Andrea Hejlskov er asatroende, vølve og gydje, og hendes skrevne univers er stærkt forbundet med dette. Vi finder det meget interessant at høre om og mener også, det er vigtigt, da det er en del af den danske historie. 

Andrea er som sagt både gydje og vølve (gydje er navnet på asatroens præstinder), og hun har dermed en stor viden at kunne formidle. Hun har kendskab til forskellige ritualer i asatroen, og hun vil udføre et af disse i forbindelse med hendes optræden på Ordkraft. Dét bliver en interessant og enestående oplevelse at få.

 

Søren Pilmark

En anden forfatter, vi ser frem til at opleve på Ordkraft, er Søren Pilmark, der sidste år debuterede med sin roman ‘Varieté’, som er blevet taget godt imod af anmelderne.

Søren Pilmark er for os et allerede velkendt ansigt fra både film, teater og meget mere, hvor han har fanget os med ikke bare sin pragtfulde personlighed, men også sin sans for komik og mange talenter heriblandt inden for det musikalske, humoristiske og ikke mindst trylleri bare for at nævne nogle få.

 

Nicole Boyle Rødtnes

Vi glæder os også rigtig meget til Nicole Boyle Rødtnes, som kommer og fortæller om sit forfatterskab på Funky Fredag. Nicole Boyle Rødtnes har særligt vist sine evner inden for bøger til børn og unge, hvor hun altid kommer med spændende og medrivende historier, og så er hun i øvrigt en forfatter, der har en inspirerende historie bag sig.

Hun havde som ung nemlig selv svært ved at læse og skrive, og det er derfor helt fantastisk at se, hvordan hun har overkommet sine problematikker og er slået igennem som forfatter trods sine odds. 

Og det er bare tre af de forfattere, vi kan se frem til at møde på årets Ordkraft-festival. Vi glæder os også helt vildt til at opleve alle de andre, der har endnu flere forskellige ting at byde på.

 

Du kan se det fulde program for Ordkraft Ord- og Litteraturfestival her