Foreningen Ordkraft

Bertel Nygaard
Foto: Lars Kruse

Generatorscenen starter en revolution

25. 03. 2022

Ordkrafts vilde og uregerlige lillesøster, Generatorscenen, har år efter år stået klar til at overraske, fascinere og allerkærligst ryste sine gæster i deres grundvold, og denne gang er ingen undtagelse, når Generatorscenen sætter alle kræfter ind for at mobilisere en revolution.

I år skifter Generatorscenen derfor navn til Revolutionens have, en vilter have i det skjulte, hvor flokken af forfattere, kunstnere, meningsdannere, aktivister og ikke mindst publikum mødes og konspirerer om at hugge den gamle verden ned og så de rette frø til en ny mere omsorgsfuld verden.

Men hvordan kan vi i fællesskab starte en revolution, spørger du? Det har Generatorscenen selvfølgelig tænkt på.

 

Torsdag 7. april 

Enhver revolution starter med følelser – gerne den hidsige slags. Om torsdagen kan du derfor opbygge din vrede sammen med debuterende forfatter Glenn Bech, der uddeler krasbørstige røfler til kultureliten eller med kommunist og radiovært Eskil Halberg, der både giver os løsningen på klimakrisen og noget nyt at tygge på.

Forfatteren Mikas Lang kommer også forbi og tager os med ind et sandt spøgelseshus, hvor vi må se sorgens og racismens gespenst direkte i øjnene. Herudover kan gæsterne også se frem til en artist talk med prisvindende sceneinstruktør Nicolei Faber, der flår kronen af magtens herskere i anledningen af teaterforestillingen ”Kongernes fald” på Teater Nordkraft.

Og ikke mindst kan man opleve den formidable forfatter Andrea Hejlskov, der også er vølve. Hun kommer og fortæller om sin seneste bog, sin rituelle tilgang til verden og leder alle os alle ind i et vaskeægte ritual.

 

Fredag 8. april 

Når vi er godt opildnede, må vi skride til handling. Brosten og molotovcocktails må dog blive derhjemme, for tidligere politikommissær Bjarne Christensen svinger kniplen forbi og deler sine erindringer om rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Heldigvis er der meget andet vi kan gribe til, hvor vi bl.a. skal synge os til en revolution med musiker og revolutionsforsker Bertel Nygaard, finde på protestslogans med forfatter og slogankonkurrencevinder Louise Juhl Dalsgaard, få sat ord på systemets urimelige vilkår for transkønnede med forfattertalentet Gry Stokkendahl Dalgas og knibe en tåre med Niels Erling, når Caspar Eric interviewer ham om sin bog, der er dedikeret til sin afdøde far.

Når dagens revolutionære arbejde er slut, serverer vi en ud-af-kroppen-oplæsning med forfatter Bjørn Rasmussen.

 

Lørdag 9. april 

Lørdag stimler vi flokken sammen for at fylde verden med ny energi. Medejer af Buens Bogcafé, Kristine Højen, giver os håbet tilbage om at også vi kan ændre verden.

Vi sætter Søren Ulrik Thomsen fri til at gøre det, han er bedst til, og vi bruser vores kroppe med et gongbad fra Center for Yoga og Mindfulness. Senere kan du finde dig til rette i haven, når vi kommer vidt omkring sammen med forfatter Josefine Klougart, hører en mini-revolutionskoncert med musikeren Majkystar, og endelig kan vi spørge forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen om, hvordan vi kan blive mere som træer.

Opløftet sender vi hinanden ud i verden, klar til at starte endnu en revolution!

 

Du kan se det fulde program her og købe billet til årets Ordkraft-festival her